Tájékoztató a jegyzői hatáskörbe tartozó meglévő házi fúrt és ásott kutakkal kapcsolatos teendőkről

Tisztelt Érintettek

A jegyzői hatáskörbe tartozó meglévő -1992 előtt létesített- házi kutak (fúrt, ásott, vert) legalizálásával kapcsolatosan tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, érintett kúttulajdonosokat, hogy egyelőre semmilyen teendőjük nincs hatóságunk felé, nem kell semmilyen nyomtatványt, kérelmet, tervdokumentációt beadni

Információink szerint az illetékes szaktárcák, kormányzati szervek dolgoznak a jelenlegi szabályozás, engedélyezési eljárás módosításán, egyszerűsítésén. 

Fentiek alapján arra kérjük az érintetteket, hogy egyelőre semmilyen tervdokumentáció készíttetésbe, kútfelmérésbe se szíveskedjenek belefogni, amelyek jelenleg tetemesebb költséggel is járhatnak. 

Kérjük a tisztelt kúttulajdonosokat, hogy 2023. szeptember 01. után szíveskedjenek érdeklődni hivatalunknál az aktuális teendőkről, addig semmilyen kötelezettségük nincs. Amennyiben ezen időpontig a témában változás következne be tájékoztatni fogjuk Önöket

(Jegyző hatáskörbe tartozó kutak: éves vízkivétel nem haladja meg az 500 m3-t, talajvízkészlet az első vízadó réteg vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel, ivó- vagy egyéb háztartási célú vízigényt (pl. kertöntözés) elégít ki magánszemélyek részére, épülettel vagy annak építésére jogosító határozattal rendelkező ingatlanon van.) 

Megértésüket előre is köszönjük! 

Orbán Andrea 

jegyző 

Kategória: Jegyzői közlemény | A közvetlen link.